KORT LONTJE - Explosief vzw

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

KORT LONTJE

SAMENWERKING MET gbs DE PUZZEL

In 2015 werkte Explosief vzw mee aan een toneelproductie door de 5e- en 6e-jaars van basisschool De Puzzel. 'Rats' uit 2012 werd herwerkt en kreeg meer personages en zelfs enkele nieuwe liedjes. De interesse was groot. Zo groot, dat we besloten om de groep in twee te splitsen. Van november tot april werd er intensief gerepeteerd. Deze rijke ervaring resulteerde in een toneelweekend met mooie voorstellingen.
NACHT DER GEDROCHTEN 2017

Na de toffe ervaring met de kinderen van De Puzzel kon een vervolg niet uitblijven. Verschillende kinderen bleven verknocht aan het podium. Nacht der Gedrochten 3 werd herwerkt zodat uiteindelijk verschillende kinderen konden meespelen in deze grote productie. Via een beurtrol kon ieder kind afwisselend figureren of acteren en zelfs zingen en dansen.
JEUGDAFDELING

Ouders en kinderen bleven vragen naar een jongerenafdeling binnen Explosief vzw. Dankzij de inzet van verschillende explosiefjes kon deze droom werkelijkheid worden. Samen met enkele andere tieners vormen de kinderen de nieuwe jongerengroep 'Kort Lontje', de afdeling voor acteurs tussen 11 en 18 jaar.
EERSTE PRODUCTIE

In januari 2017 begon een groep jongvolwassenen tussen 11 en 16 jaar te repeteren. De groep werd in 2 gesplitst zodat het stuk door 2 verschillende groepen acteurs zal gebracht worden. In maart gaat heel de groep op weekend om 2 dagen lang intensief te werken aan de voorstelling 'De degoutante winkel'.
 
© 2016 Explosief vzw
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu